Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Részt vettünk a TeSzedd-akcióban

2011.05.28

 uj-kep3.jpg A Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület Dankó Miklós elnök és Albert Iván titkár vezetésével részt vett a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért országos szemétszedési akcióban 2011. május 21-én, amely az illegális szemétlerakók felszámolásának fontosságára hívta fel a közvélemény figyelmét.

Egyesületünk tizennégy fővel vett részt az akcióban, különösen fontos, hogy főként gyermekek és fiatalok vettek részt  a szemétgyűjtésben. A fiatalok a helyi nevelőotthonból érkeztek, rajtuk kívül nevelőként Kovács Anikó segített.  Egyesületünk a Barátság tér környékén szedte össze a szétdobált hulladékot. A játszótér és a kápolna környékének megtisztítása után a kiscsávolyi templom előtt folytattuk tevékenységünket, majd végig a Szegedi úton, egészen a Kenyérgyárig.

                                                               takaritas-8.jpg

                                                              takaritas-19.jpg

Sajnos elmondható, hogy hihetelen mennyiségben szórják szét a dohányosok a csikkeket. Pedig egy kis odafigyeléssel, a megfelelő kukába dobva,tisztábbá és szebbé válna környezetünk. Fontos Egyesületünk számára, hogy ezt megérttessük a felnőtt bajai lakossággal, a gyermekekben pedig környezettudatos nevelés révén természetessé váljon.

Albert Iván

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.