Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar bajnok Szatmári Petra

2011.11.27

n-f5i-ob-1.jpg


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szenzációs eredmény született Hódmezővásárhelyen a Női Ökölvívó Magyar Bajnokságon.Szatmári Petra 75- kg-ban,junior korcsoportban Magyar Bajnoki címet szerzett.A szenzáció benne az ,hogy Baján amatőr ökölvívó hölgy  még sosem szerzett OB címet.
n-f5i-ob-2.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De kezdjük előről,két amazon szált ringbe Bajáról  Farkas Judit 51 kg. felnőtt elit korcsoportban,és Szatmári Petra 75 kg-ban Junior korosztályban.Sajnos Judit pontozásos vereséget szenvedett a londoni olimpiára készülők lehetséges egyik indulójától a debreceni Beri Krisztinától.Ha fortuna kicsit is segített volna a sorsolásnál, talán éremmel is zárhatta volna a versenyt.Természetesen az első helyről nem is álmodtunk hisz három súlycsoport fog szerepelni az olimpián, a hölgyeknél.Az 51,60, és a 75 kg telítve volt több válogatott sportolóval .De szép eredmény Judittól, hogy egyáltalán felvette a kesztyűt a nála sokkal rutinosabb versenyzővel szemben7. hellyel zárta a versenyt..
n-f5i-ob-2011.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A 75 kg- os Szatmári Petra a döntőben a helyi ökölvívó egyesület versenyzőjével mérkőzhetett.Két korukat meghazudtoló erőben  és akaratban duzzadó lány csapott össze ,ahol már az első menetben hatalmas csata alakult ki.De mindíg Petra jött ki jobban a végén és egyre jobban felőrölte a hódmezővásárhelyi lány erejét és akaratát. Az előre megbeszélt technikai és taktikai utasításokat betartva,már az első menetben megszámolták ellenfelét,majd a második menetben szintén rászámolt a bíró Mucs Dianára .Nem is kellett sokat várnunk,edzője feladta a mérkőzést megmentve egy esteleges kiütéstől versenyzőjét.Most már Baja is büszkélkedhet Női Magyar Bajnokkal. Petra jővőre bekerült az ifi válogatott keret tagjai közé.Immáron a Felsővárosi Ökölvívó szakosztálynak  már három válogatott sportolója lett a két Gáloson kívül Szatmári is.A bajai fiúk és lányok 2011 dec. 20.-án (kedd) itthon mérkőznek korosztályos válogatottakkal,a két Gálos fiú először mérközik felnőtt válogatottakkal. Helyszín Deák F. U. 11. (Közp. Isk: torna terme) .A mérközések kezdete du. 15 óra.

Gálos Tamás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.