Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


I. Táplálkozz egészségesen - Gyermeknap

2011.06.12

gyermeknap-16.jpg  Összesen 100-110 gyermek vett részt a gyermeknapi rendezvényen, egyrészt a helyi családsegítő által kiértesített családok gyermekei és szüleik, valamint a helyi gyermekotthon lakói. Több turnusban váltva egymást érkeztek a rendezvényre, így folyamatosan történt egész délután a velük való foglalkozás.

Egy kisebb eső miatt a kinti rendezvényeket szerencsére sikerült belső versenyekkel pótolnunk. Mivel a párhuzamosan benyújtott pályázataink nem nyertek, ezért szerényebb költségekkel, de saját erőforrásokból oldottuk meg a rendezvény lebonyolítását.

gyermeknap-4.jpg  A rendezvényen volt színező verseny (kinyomtatott rajzfilm jeleneteket kellett kiszínezniük a gyermekeknek), különféle társasjátékok (malom és még ötven féle játék,”krokodil” pecálás, közlekedési kártyajáték, puzzle stb.), kvíztotó (környezetvédelmi, egészségügyi és kulturális kategóriákban). Versenyek voltak: babszem kiemelése szívószállal, liszt fújás, közlekedési táblák felismerése stb.

Fő étkezésként a gyermekek virslit fogyaszthattak kenyérrel, mustárral, ketchuppel és majonézzel. A rendezvény során kiosztásra került az Élelmiszerbank által adományozott: csokoládé, nápolyi, szőlőcukor, a 300 db joghurt és az ízesített ásványvíz. A gyermekek nagyon örültek a kapott játékoknak is, amelyeket örömmel vittek haza.

gyermeknap-24.jpg  A rendezvény ideje alatt a különféle játékokkal, így pl. a kvíztotóval és a közlekedési kártyával a gyermekek egy tudatosabb környezetvédelmi, egészségtudatos életmód, valamint a figyelmesebb közlekedési szemlélet irányába való nevelést kaptak. Mivel játékos formában történt mindez, ezért pedagógiailag sokkal hatásosabb, mint egy direkt ezzel foglalkozó tanóra.

gyermeknap-35.jpg

  Mind a gyermekek, mind a szülők, és  rendezvény szervezői is  kitűnően érezték magukat. A pozitív tapasztalatokból kiindulva Egyesületünk 2012-ben is szeretné megtartani  a Gyermeknapot, kiszélesítve annak tárgykörét.

Albert Iván

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.